Rotary Lier

Rotary Club Lier werd opgericht in 1961 en telt momenteel een 35-tal leden, actief in uiteenlopende beroepen (industrie,onderwijs, bankwezen, verzekeringen, handel, vrije beroepen en diverse diensten) en allen delen we dezelfde sociale bekommernis: samen steun bieden aan zij die het moeilijker hebben rondom ons.
Lees hier meer over Rotary Lier, bekijk onze fotogalerij en maak kennis met de huidige bestuursleden.

Een klein stukje Rotary geschiedenis, dichterbij dan je denkt...

Rotary Lier bestaat reeds sinds 1961 en viert (één jaartje later dan dit mogelijk was) nu zijn 60ste verjaardag. Lier ligt ons allen nauw aan het hart en we hebben dan ook talrijke events, bijeenkomsten en fundraisings georganiseerd in al deze jaren.

Velen inwoners van Lier kennen Rotary nog niet maar hebben vast wel al eens met ons kennis gemaakt tijdens één van de evenementen die we organiseren ten voordele van verschillende goede doelen.  Zo organiseerden we reeds 4 keer de gekende Duckrace in het hartje van Lier.  Op deze race lieten we duizenden gesponsorde badeendjes tewater op de Lierse binnennete.  De eendjes werden stuk voor stuk door Lierenaars en sympathisanten aangekocht (gesponsord) voor slechts enkele euro's... en diegenen die eerst over de finish drijven winnen prachtige prijzen.

De 5de editie van de Duckrace was voorzien voor 2020, een jubileum editie, die reeds verregaand voorbereid was maar gecancelled werd vanwege de gekende corona maatregelen.  Komt die 5de Duckrace er nog?  We dromen samen met jullie van deze nieuwe editie, die wie weet in 2024 of 2025 in Lier plaats kan vinden.  We houden je via deze weg op de hoogte.

Tijdens de corona periode hebben we toch nog een aantal initiatieven op poten gezet, zoals de inzamelactie van elektrotoestellen voor de waterramp die plaatsvond in Wallonië in 2021.  In het Spui verzamelden we jouw nog werkende doch overbodige toestellen en deze brachten we dan met verschillende vrachtwagens naar de getroffen gebieden in de regio van Pepinster (België).

Of misschien bracht je ons reeds een bezoekje tijdens de Lierse kerstmarkt?  Op de stand van Rotary is het altijd fijn vertoeven met een hapje en drankje in een winterse sfeer. Je kan ons vinden steeds terugvinden ter hoogte van het Felix Timmermansplein.  

Bestuur 2022-2023

Maak kennis met het bestuur van Rotary Lier, die er samen met alle Rotary leden voor zorgen dat onze clubwerking goed verloopt. Wens je contact op te nemen met één van hen?  Maak dan gebruik van ons contactformulier of stuur een email naar info@rotarylier.be en deze informatie komt dan zeker bij hen terecht.
Voorzitter

William Vercammen

NEEM CONTACT OP
Past voorzitter

Yves Juchtmans

NEEM CONTACT OP
Verkozen voorzitter

Joseph Tobback

NEEM CONTACT OP
Secretaris

Benedicte Gruwez

NEEM CONTACT OP
Penningmeester

Joseph Tobback

NEEM CONTACT OP
Clubmeester

Kris Op De Beeck

NEEM CONTACT OP

Een vraag, 
gouden tip 
of opmerking ?

CONTACTEER ONS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram