Goede Doelen

Samen dragen we een steentje bij, aan verschillende goede doelen, die de samenleving in en rond Lier ten goede komen.

"Als Rotariërs steunen we samen met u de samenleving in en rondom Lier"

De mensen rondom ons die het moeilijk hebben verder helpen, dat is misschien wel één van de belangrijkste doelen waar Rotary Lier voor staat.
Hebt u bijvoorbeeld al eens gehoord van de Duckrace, waarbij vele badeendjes op het Lierse binnenwater zo snel mogelijk naar de finish drijven?  Of heb je reeds met onze club kunnen kennismaken op de kerstmarkt? Wie weet doneerde jij ook enkele oude huishoudtoestellen voor het goede doel?   De opbrengst van deze en nog vele andere acties en events maken het steunen van onze sociale en goede doelen mogelijk.

Recent steunden we ook de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië.  Dankzij de steun van de Lierenaren én Rotary Lier, waarbij we o.a. verschillende vrachtwagens aan hulpgoederen naar de getroffen gebieden rond Pepinster brachten, staken we de mensen ook daar weer een extra warm hart onder de riem.

Interesse om Rotary te steunen of om jouw handen uit de mouwen te steken?  Vraag gerust meer info aan een bestaand Rotary lid of stuur ons een bericht door via het contactformulier.

Enkele goede doelen die we steunen

Winkel • Restaurant

Sociale Kruidenier 't Hofke (Lier)

Met ’t Hofke, sinds 2014 afdeling van Mivas vzw, geven we mensen die (te zeer) beperkt worden door financiële en materiele limieten, de gelegenheid nieuwe kansen te vinden. We doen dit bij middel van het aanbieden van goedkope voedselproducten (sociale kruidenier) en betaalbare volwaardige gezonde maaltijden (sociaal restaurant).
BEZOEK DE WEBSITE
Preventie Organisatie

Stop Darmkanker

Maag- en darmspecialist Dr. Luc Colemont vecht tegen darmkanker. Waarom voert hij campagne tegen darmkanker? In dit filmpje vertelt hij waarom hij een carrièreswitch maakte.
BEZOEK DE WEBSITE
Ondersteuning centra

Kinderland (Berlaar)

De centra van Kinderland bieden ouders ondersteuning om een moeilijke periode met je kinderen te overbruggen. Als opvang niet direct nodig is, komt een hulpverlener bij de ouders thuis om samen met het gezin naar oplossingen te zoeken. Dit kan door over de problemen te praten of door over de opvoeding en verzorging advies te geven. Het is zoeken hoe in het gezin het evenwicht tussen draagkracht en belasting terug hersteld kan worden. Maar indien nodig kunnen de kinderen ook een tijdje in het centrum worden opgevangen. De duur van de begeleiding aan huis of het verblijf is principieel kort, maar in ver houding tot de hulpvraag. Er zijn 3 centra, namelijk het CKG Kinderland te Berlaar , CKG De Kleine Parachute te Vilvoorde en CKG De Kleine Kameel te Lier. Daarnaast bieden wij ook een Triple P trainingsaanbod voor zowel de regio Vilvoorde als de regio Lier aan.
BEZOEK DE WEBSITE

Een vraag, 
gouden tip 
of opmerking ?

CONTACTEER ONS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram